Наближават проверките на ловците: Близо 5000 кандидат-ловци и през тази година

...
Наближават проверките на ловците: Близо 5000 кандидат-ловци и през тази година
Коментари Харесай

ИАГ: 5000 кандидат- ловци ще се подлагат на електронен тест

Наближават инспекциите на ловците: 

Близо 5000 кандидат-ловци и през тази година ще се явят на изпит за придобиване на право на лов. Датите за него са от 1 юни до края на юли по прелиминарен график. Изпитът още веднъж ще е присъствен, само че пробата е напълно електронен. Въпросите се генерират автоматизирано на инцидентен принцип на авансово раздадени таблети. Резултатът може да се види незабавно след въвеждане на отговорите. Това оповестиха от Изпълнителна организация по горите (ИАГ), представена от Българска телеграфна агенция.

„ Електронизацията на процесите и услугите в администрацията навлиза все по-широко и аналогично на изпитите за лесовъдска процедура по Закона за горите, същото е добре да се приложи и за лицата, придобиващи право на лов. Това са ограничения за по-добра организация, като в това време се дава опция и за спомагателна изпитна сесия в границите на една и съща година “, изясняват от ИАГ. Досега след осъществяване на курс се поставя изпит и в случай че претендентът не издържи, може да се яви едвам идната година, и то след нов курс.

Електронизирането на част от теоретичния изпит (електронен тест) на претендентите за придобиване право на лов е въведено с изменение и допълнение Правилника за използване на Закона за лова и запазване на дивеча (ППЗЛОД) от 1 март т.г. С приемането на измененията в правилника се цели с изключение на основаване на по-добра организация на изпитния развой, по този начин и по-стриктен надзор върху лицата, придобиващи право на лов.

В рамките на изпитната сесия, чиновници на Изпълнителна организация по горите ще организират интензивни инспекции за попречване на грешки и нарушавания, прецизира Българска телеграфна агенция.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР